Mint tudjuk a medvék téli álmot alszanak, így sose találkoznak a télapóval. Azonban van egy kíváncsi medvebocs, aki találkozni szeretne a télapóval és megtudni, hogy milyen, megismerkedni vele. Hiába mond ijesztő dolgokat a Mikulásról édesanyja, csak hogy ágyba zavarhassa fiát, ő megszökik otthonról, hogy megkeresse a télapót.

Útja során találkozik a kotnyeles Tapsi nyuszival és a bölcs bagollyal. Készülnek a télapó megérkezésére, fát díszítenek, énekeket énekelnek. Tapsi megsértődik és elrohan, majd télapónak öltözve visszatér. A gyerekek lebuktatják és az igazi télapó kissé összeszidja. Brúnónak teljesül a vágya, megismerkedhet személyesen a Mikulással, aki még ajándékot is ad neki és haza is kíséri a gyerekek segítségével. Brúnó boldogan hajthatja fejét párnájára, találkozott a télapóval, kiben egy kedves embert ismerhetett meg.

Az előadásunkban végig számítunk a gyerekek segítségére, közös éneklés, hóemberépítés, dalverseny szerepel részükre. Nekik kell segíteni megkeresni az igazi télapót és hazavezetni az eltévedt kis bocsot. Igazi karácsonyi mese, amely közösen elérhető célokról, a barátságról és az egymásra odafigyelésről szól. Ismert karácsonyi dalok mellett saját szerzemények is felcsendülnek az előadásunkban.

Szereplők:
Maci Brúnó………………..........Simon Eszter
Tapsi nyuszi………………........Molnár Virginia
Medve mama, Bagoly……......Bende Ildikó
Télapó……………………...........Takács László
Fenyő- és hóemberhang……..Venczel-Kovács Zoltán

Díszlet, kellék......................Rozs Tünde
Zene..................................Venczel-Kovács Zoltán
Jelmez...............................Marica Szalon
Technika............................Balogh András
Írta és rendezte...................Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: