Zenés mesejáték a Kisvakond és a hóember és a Kisvakond és a karácsony című mese alapján

Kisgyerek, felnőtt egyaránt ismeri és kedveli a Kisvakond-meséket. Mindeni hallott arról, hogyan készített nadrágot magának a Kisvakond és hogyan vészelte át a nagyváros dzsungelét. 3 évvel ezelőtt társulatunk bemutatta Kisvakond világkörüli útját, amely akkora siker lett, hogy a gyerekek újabb kisvakondos történetet rendeltek tőlünk. Úgy gondoltuk most egy téli vakond történetet mutatunk be. 

Ebben az előadásunkban a Kisvakond és a hóember és a Kisvakond és a karácsony meséjét dolgoztuk fel. Kisvakond épít egy hóembert, akivel remekül eljátszik. Egérke barátjával még karácsonyfát is díszítenek új barátja részére. Azonban a tolvaj szarka elmondja, hogy tavasszal elolvad a hóember és csak egy tócsa marad utána. Kisvakond és Egérke a gyerekekkel közösen igyekszik megmenteni a barátjukat. Végül a Télapó segítségét kérik levélben. Még a karácsonyi ajándékokról is lemondanak, csak vigye el a  Mikulás a hóembert Északra. 

Télapó a szarka segítségével megérkezik, meglepi a vakondék önzetlensége. Ajándékot hoz és magával viszi a hóembert. A Kisvakond kibékül a szarkával és a következő karácsonyra már hármasban készülődnek, melyre a hóember is vissza fog térni látogatóba. Ez az előadásunk is interaktív, gyerekkel együtt keresik a karácsonyfatolvajt, együtt válasszák ki a karácsonyi dalokat, együtt díszítik a fát és közösen igyekeznek megmenteni a hóembert. Kedves, bájos mese a tiszta, önzetlen barátságról. 

Mentsük meg a hóembert!

Szereplők:
Kisvakond……………………………......Lenner Karolina
Egérke………………………………........Molnár Virginia
Szarka………………………………........Bende Ildikó
Télapó………………………………........Takács László

Díszlet........................................Rozs Tünde
Zene..........................................Szűcs Péter Pál
Jelmez.......................................Ügyeskezű  Andrea
Színpadra írta és rendezte............Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: