Andersen meséjének zenés feldolgozása

Gerda és Kay testvérek és nagyon szeretik egymást. Mindig együtt játszanak és sohasem veszekednek. Egyik nap, mikor éppen hóembert építenek, váratlan vendég érkezik hozzájuk: a jégszívű Hókirálynő. A gonosz királynő jéggé dermeszti Kay szívét, és magával viszi birodalmába.
Gerda testvére felkutatására indul, és útja során találkozik az unatkozó királylánnyal, a rablólánnyal és persze a rénszarvassal. Segít rajtuk és végül eljut a Hókirálynő birodalmába, Jégországba. Bátorságának és szeretetének köszönhetően feloldja Kayt a varázslat alól és elmenekülnek a Hókirálynő bosszúja elől. A „jégcsap” királynő üldözőbe veszi őket, de Gerda mélyről jövő szeretete legyőzi a hideg, érzéketlen királynőt.

Ez a gyönyörű mese a kitartó, hű szeretetről és barátságról szól, mely minden akadályt leküzd.

Díszletünket Ress Szilárd készítette, mely mobilságának köszönhetően sok játékra nyújt lehetőséget. Jelmezeinket Győri Gabi segítségével válogattuk a Győri nemzeti Színház jelmeztárából. A zenei anyagokat az óvodás és a kisiskolás zeneirodalomból állítottuk össze.

Természetes ez az előadásunk se kivétel, it tis a gyerekek segítéségre számítunk. Ők lesznek a rablókislány állatai, a királykisasszony testőrei, együtt kell játszaniuk és énekelniük Gerdával, hogy a varázslatot megtörje.

 

Szereplők:
Mesélő..............................Bende Ildikó
Gerda...............................Csapó Borbála
Királylány, Rablólány..........Lenner Karolina
Kay, Királyfi.......................Somogyi István
Hókirálynő........................Molnár Virginia

Díszlet...............................Ress Szilárd
Jelmez..............................Zsuzsi Varroda
Zenei összeállítás................Borbély Ancsa
Színpadra alkalmazta..........Laborfalvi Mária