Egy újabb népmese került repertoárunkba: két népmesét fésültünk össze: A kismalac és a farkasok és A róka és a farkas állatos magyar népmesét.

A vidám kis mese arról szól, hogy hogyan járt pórul a farkas. A Kismalacot meg akarja enni a farkas. Kismalac először úgy menekül meg, hogy becsapja a farkast, azt mondja neki, hogy a kútban egy sajt lebeg. A falánk ordas beleesik a kútba, ahol persze nincs is sajt, csak a Hold képe ringatózott a víz tükrén. A farkas nehezen kimászik a kútból és bosszút esküszik.
Kismalac ezalatt viszont főzi a káposztalevesét mit se sejtve. A farkas bekéretdőzik a házba ígéretet téve, hogy egy ujjal se nyúl hozzá a kismalachoz. Persze a kis állat nem hisz neki és mikor a farkast hátrafelé beengedi, zsákot húz rá és leforrázza.

A farkas ordítva elrohan. Kismalac mulatozik, de visszatér a farkas a társaival. Kismalac a fa tetejére fut. A farkasok megpróbálják elérni, ekkor a kismalac elkiáltja magát: Forró vizet a kopaszra. A farkasok elmenekülnek.

A mi feldolgozásunknak számos érdekessége van. Van egy mesemondónk, aki a gyerekeket végigkíséri az előadáson, segítenek a szereplőkön, értékelik a viselkedésüket. Nálunk a farkas nem is olyan elvetemült, inkább szerencsétlen, sőt a végén megjavul és barátságot köt a kismalaccal.

Előadásunk -mivel népmeséből íródott- népzenék színesítik és ami még érdekesség, hogy népi körjátékok szerepelnek benne. Célunk az, hogy újra megszerettessük a gyerekekkel a közös játékot.

Szereplők:

Kismalac......................................Molnár Virginia
Farkas.........................................Somogyi István
Mesemondó.................................Bende Ildikó

Díszlet.........................................Rozs Tünde és Ress Szilárd
Jelmez........................................Zsuzsa Varroda
Zenei összeállítás..........................Ress Szilárd
Színpadra alkalmazta.....................
Laborfalvi Mária

Képek az előadásról: