Előadásunk két népmesét szerkesztett össze: Az aranyszőrű bárányt és a Három arany kecskét.

János lusta dolgozni, ezt anyja megelégeli és elküldi világgá. János útja során találkozik az éhes pulival, akinek enni ad, ezért hálából a puli segítségéről biztosítja. Ad Jánosnak egy csoda furulyát, melyet ha háromszor megszólalt, azon nyomban a puli segítségére jön. János beáll szolgálni az öregasszonyhoz, ki három napi munkáért jutalmat ígér neki. Az lesz a feladata, hogy három napon át meg kell őriznie a bárányokat az aranyszőrűvel együtt. János persze mindháromszor elveszíti a bárányait, de a puli mindig visszatereli az elkódorgott jószágokat. Megsúgja Jánosnak, hogy az aranyszőrű bárányt kérje a szolgálata fejében.

A vénasszony nem akarja odaadni az aranyszőrűt, ezért János furulyázni kezd és csodálatos dolog történik, az öregasszony az aranyszőrűhöz ragad és nem tudja elengedni. Így kénytelen tovább menni János. A palotához mennek és aki megérinti a bárányt, azonnal hozzáragad. Így együtt próbálják jobb kedvre deríteni a királynét, ki 20 esztendeje elvesztette lányát. Királyné látva a táncoló csapatot, nevetni kezd, megszűnik az átok, el tudják ereszteni egymást és királylány is előkerül.

Előadásunk érdekessége, hogy eredeti népviseletben és eredeti népzenével játsszuk. A gyerekek lesznek a bárányok és dalt is kell tanulniuk, hogy vissza tudjanak térni, ráadásuk még táncolni is megtanítja őket a puli.

Szereplők:
Édesanya, Vénasszony............Bende Ildikó
János....................................Rédei Roland
Puli, királyné..........................Molnár Virginia
Aranyszőrű bárány..................Lenner Karolina

Jelmez...................................Zsuzsa Varroda
Díszlet...................................Rozs Tünde és Ress Szilárd
Zenei összeállítás....................Szűcs Péter Pál
Színpadra alkalmazta...............Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: