Előadásunk két székely népmesét dolgoz fel, A székely menyecske és Az öregasszony és a halál mesét gyúrtok egybe, igyekezve megtartani a székely mesék hangulatát. A székely népmesék tele vannak humorral, bájjal, ami alól ez a mese se kivétel.

Főszereplőnk, a menyecske mindennek az ellenkezőjét csinálja. Férje nem bírja elviselni az asszony nyakasságát. Mikor a felesége a kérése ellenére is a kútba hajol és beleesik, ott hagyja.
A Menyecske az ördög segítségét kéri. Az ördög kihúzza a kútból és elviszi a Pokolba, azonban a menyecske ott se változik meg, ugráltatja az ördögöt és felesel vele. Az ördög a férj segítségét kéri jutalom fejében, csak szabadítsa meg tőle. A férj furfanggal haza küldi feleségét és megnyeri a zsák pénz. Az ördög azonban vissza akarja szerezni a pénzt, ezért meglátogatja. A férj csalafinta módon visszaűzi a Pokolba.

Előadásunk érdekessége, hogy a szereplők székely tájszólással beszélnek, eredeti székely népzenére énekelnek. És persze nem hiányozhat a híres székely kapu se!

Szereplők:
Annuska, a szomszéd.......................................Bende Ildikó

Ördög............................................................Molnár Virginia
Menyecske......................................................Lenner Karolina
Jóska, a férj....................................................Somogyi István
Díszlet és zenei anyag szerkesztése....................Ress Szilárd 

 

Képek az előadásról: