Fodor Sándor: Csipike és a gonosz Ostoba műve alapján

Nagy napra virradtunk, ma tartja esküvőjét és lakodalmát Csipike, az óriáslelkű törpe és Tipetupa, a szorgalmas kis tündér. A lakodalomra mi, a nézők is hivatalosak vagyunk. Madár irányításával ellátogatunk a lagziba. Nagy mulatozás kezdődik, ám Tipetupa hamar berekeszti a szórakozást. Hazaküld mindenkit és házimunkára fogja újdonsült férjét, Csipikét. Tipetupa másnap elküldi Csipikét mézet szerezni, hogy legyen télre elemózsiájuk. A kis törpe Madár és a vadméhecskék segítségével egy üveg mézet gyűjt.  Azonban most kezdődnek a bajok! A méz elkezd illatozni, ezzel a vadállatokat Csipikéék házához vonzza. Tipetupa szörnyen megijed, magát hibáztatja a történtekért.

Megjelenik Gonosz Ostoba Lódarázs is, akinek nemcsak a mézre, de Csipikéék házára is fáj a foga. Csipikéék most mit tegyenek? Meneküljenek el gyáva módon és hagyják magukra a barátaikat vagy vegyék fel a küzdelmet? Az utóbbit választják, harcba szállnak a Gonosszal. Azonban egymagukban gyengének bizonyulnak, segítségre van szűkségük. Madár és a vadméhek is csatlakoznak hozzájuk. Egységben az erő!

Közösen legyőzik a Gonosz Ostobát és bíróságra viszik, hol ítéletet mondanak ki rá, vagyis parkőrként kell dolgoznia. A Gonosz Ostoba Így megtalálja hivatását és már nem akar Gonosz Ostoba lenni.
Az állatok megszeretik és maguk közé fogadják. A kedves kis történet az összefogásról, a közös elhatározásról és a gonosz legyőzéséről szól együttes erővel.

A bájos kis mesét Szűcs Péter Pál zenéje és Nagy Tünde remek díszlete teszi még varázslatosabbá.
Az előadás szereplői a Győri Nemzeti Színház színművészei.

 

Szereplők:
Csipike, az óriáslelkű törpe……………...Somogyi István
Tipetupa, a szorgalmas tündér…………Lenner Karolina
Madár, a legjobb barát…………………...Bende Ildikó
Gonosz Ostoba Lódarázs…………….....Molnár Virginia
Méhecskék, a bátrak…………………......a gyerekek

Zene, dalszöveg...............................Szűcs Péter Pál
Díszlet............................................Nagy Tünde
Jelmez............................................Karsainé Anikó
Színpadra írta és rendezte.................Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: feltöltés alatt...