Harisnyás Pippi egy kedves, életrevaló vörös hajú kislány, aki mindenkit megnevettet. Mindenben megtalálja a jót , az értéket és másoknak is felfedezteti az értékeket, melyek körülöttünk vannak. Pippi egyedül lakik a Kutyavillában, illetve vele lakik Nilsson úr is, a majom. Erős, bátor kislány, aki még a betörőt is elkapja és Adolfot is legyőzi. 

Legjobb barátai Tomi és Annika, kik míg nem érkezik meg Pippi, unatkoznak a szomszédban. Pippi megjelenésével megváltozik az életük. Megtanulnak játszani és felfedezik a kincseket, melyek lehetnek egy konzervdoboz  vagy egy láda pénz. Pippi meg tudja nevettetni a mindig savanyú nevelőnőt és játékra tudja fogni a rendőrt és persze megtáncoltatja a betörőt. Édesapja el akarja vinni magával Takatuka szigetére, ahol egész nap csak játszhatna és ott mindig nyári szünet van. De Pippi meggondolja magát, nem utazik. Fontosak lesznek a barátai és ráébred arra is, hogy kötelességei is vannak, iskolába kell járnia.

Előadásunk kedves, mozgalmas, mely ismét bevonja a játékba a kis nézőket. Lehetnek a cirkuszban lovak, kutyák, megküzdhetnek Adolffal, a világ legerősebb emberével. Szurkolhatnak Pippinek, mikor megvicceli a rendőrt és a nevelőnőt, és akár együtt játszhatnak az iskolában. Előadásunkat az ovis korosztálytól egész 6. osztályosokig tudjuk ajánlani. 

Díszletünket a Győri Nemzeti Színház munkatársai tervezték és készítették. A zenénket Szűcs Péter Pál szerezte.

Szereplők:
Harisnyás Pippi…………………………....Lenner Karolina
Nevelőnő……………………………………..Bende Ildikó
Rendőr, Betörő, Adolf, Postás………..Somogyi István
Annika………………………………………...Ress Abigél

Díszlet...........................................Lusta
Jelmez..........................................Zsuzsa, Andi varroda
Zene és dalszöveg..........................Szűcs Péter Pál
Színpadra írta és rendezte...............Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: