Zenés mesejáték Csukás István: A versíró kutya meseregénye alapján

Csukás Istvánt nem kell sehol se bemutatnunk, hiszen mindenki ismeri műveit, mindenki látta a kedves kis Süsüt, mindenki szereti a Legkisebb Ugrifülest és mindenki már kacagott Mirr-Murr kalandjain. Ez a mese is sugárzik a kedvességtől, a vidám humorától, ami Csukás meséire igazán jellemző. Kázmérhoz, a versíró kutyához érkezik egy félszeg cica, Kristóf. Levelet hoz a postásnak. Azonban a levélen se feladó, se címzés nem szerepel. Nincs mit tenni, ki kell nyomozni kinek küldték a levelet, melyről időközben kiderül, hogy hadüzenet. Kázmér és Kristóf elindulnak a Csülök utcában felderíteni a titkot. Kérdezősködnek a Zöldségesnél, a Hentesnél és végül eljutnak Bözse néni tejcsárdájába. Sajnos elkésnek, Bözse nénit már foglyul ejti a kóbor macska, Felicián és tejuralomra tör. Kiderül, hogy ő írta a hadüzenetet. Cselekedni kell! Kázmér a gyerekek és Kristóf segítségével fondorlatos csellel legyőzi Feliciánt, cukros tejjel hascsikarást okoznak neki. Felicián örökre elmenekül szégyenében, hogy ilyen pákosztos macska volt.

Előadásunkat a látványos díszlet, jelmez és zenék teszik remek élménnyé a gyerekek számára. Mint minden előadásunk, ez is bevonja a nézőinket a játékba. Együtt kell verselni Kázmérral, együtt győzik le Feliciánt. Felicián le szeretné fizetni a gyerekeket, Turó Rudit ígérget nekik, de az igazság győzedelmeskedik, Kázmérral és Kristóffal kikergetik a kóbor, gonosz macskát.

Zenéinket Szűcs Péter Pál írta, ki már számos mesénk zenéjét komponálta, melyekből jó néhány a gyerekek körében mondhatni slágerré vált.Ennek a darabnak is a zenéi már az elmúlt időben szép sikereket ért el kritikus kis nézőink körében.

Az előadásunk támogatója a Kemenesi tej és a Magyar Posta.

 

Szereplők:
Kázmér, a versíró kutya..................Elek Zsolt
Kristóf, a cica................................Molnár Virginia
Felicián, a kóbor macska................Fekete Dávid
Zöldséges,  Hentes, Bözse néni.......Bende Ildikó

Zene és dalszöveg.........................Szűcs Péter Pál
Díszlet kellék................................Rozs Tünde
Jelmez.........................................Laborfalvi Mária
Színpadra írta és rendezte..............Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: