Mindannyiunk emlékében szerepel a kedves kis rajzfilm, a Kisvakond. Ki ne emlékezne arra hogyan lett nadrágja a kis fekete szőrcsomónak vagy hogyan is boldogult a nagyvárosban. Előadásunk a Kisvakond hogyan gyógyította meg a kisegeret? című történetet dolgozza fel kicsik és nagyok számára.

Kisvakond szülinapi bulit tart, amire legkedvesebb barátja is hivatalos, a kisegér. Azonban egérke behabzsolja az egész születésnapi fagyitortát, amitől persze torokgyulladást kap. Kisvakond segítségül hívja Bagoly doktort, aki camomilla teát ajánl. Kisvakond felkerekedik, hogy megkeresse egér barátja számára a gyógyító, érdekes nevű növényt. 

Bejárja Ázsiát, ahol megismerkedik a nagy kínai sárkánnyal, Afrikában az álmatlan oroszlánt altatja, míg Ausztráliában kengurukkal ugróversenyezik, Északi sarkon pingvinekkel táncol és Amerikában az ezerlábúakkal játszik. A keresett virágot egyik földrészen se leli, így hát szomorúan hazaindul. Bagoly doktor rámutat a kamilla virágra, melyet latinul camomillának neveznek és Kisvakod rájön, hogy feleslegesen utazta be a világot, hiszen az orra előtt volt a keresett növény. De hát hiába utazott? Nem! Sok barátot szerzett útja során, kik eljönnek hozzá vendégségbe, hogy együtt ünnepeljék meg egérke meggyógyulását és a vakond elmaradt szülinapját. Előadásunk végig bevonja a játékba a gyerekeket. Ők a kenguruk, a bennszülöttek, matrózok, őrszemek a jéghegynél, pingvinek, stb. Nélkülük nem indul el a hajó, nem táncolhatnak az ezerlábúak, nem menekülhet meg az óceánból Kisvakond. Tehát végig dolgozniuk kell, hogy a történet folytatódhasson és jó vége lehessen a mesének. Jelmezek kedvesek, bájosak, visszaadják az ismert rajzfilm hangulatát.

Zenéink fülbemászóak, illetve ismert dalok részletei (Titanic, Ma éjjel alszik az oroszlán, Baj van a részeg tengerésszel), melyek mosoly fakasztanak felnőtt nézőink arcára is. Előadásunk kellemes szórakozást nyújt óvódás, iskolás és nagykorú nézőink számára. Másrészről játszva tanítja a gyerekeket a földrészek neveire és jellegzetességeire.

Szereplők:
Kisvakond…………………………………….............Csapó Bori
Bagoly doktor, Kínai, Húsevő, Pingvin………...Bende Ildikó
Egérke, Kínai, Kenguru, Ezerlábú..………........Molnár Virginia
Pilóta, Kapitány,Sárkány…………...................Somogyi István

Zeneszerző és dalszövegíró..........................Szűcs Péter Pál
Díszlet.......................................................Ress Szilárd
Jelmez.......................................................Katica Szalon
Színpadra írta és rendezte............................Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: