zenés mesejáték Robert L. May műve alapján

Mikor eljön a Mikulás napja, tele lesznek a boltok Mikulásokkal, hóemberekkel és rénszarvasokkal. Hol csokiból vannak, hol pedig plüssből. Egy azért biztos jellemző a rénszarvas figurákra, piros az orruk. De vajon miért így formázzák meg őket?

Robert May egy szegény chicagoi szövegkönyv író volt, aki egy bérlakásban élt rákos beteg Evelin feleségével és 4 éves kislányukkal. Minden pénzük lement a gyógyszerekre. Egy decemberi estén a 4 éves Barbara megkérdezte édesapját, az ő édesanyja vajon miért nem olyan, mint a többi édesanya. Nagyon fájt ez az apának és hogy felvidámítsa kislányát , írt egy történetet Rudolf rénszarvasról, aki különbözött társaitól, mivel piros orral született. Társai csúfolták ezért, el akart bujdosni bánatában. Azonban hatalmas köd szállt le az erdőre és Télapó nem találta az utat a gyerekekhez. Rudolf mentette meg őt és vele együtt a Karácsonyt. A Télapó nyolc rénszarvasa elé állt és az orrával világította az utat. Azóta Rudolfot nem csúfolják, sőt tisztelik, mert ő lett a Mikulás első, irányító rénszarvasa.

A mese, amely 1938-ban született hatalmas siker lett, az egész világon ismerik a piros orrú rénszarvast, aki a Télapó segítségére sietett. Ezt a mesét állítottuk színre.  Szokás szerint a játékba bevonjuk a gyerekeket, ők lehetnek a szánhúzó rénszarvasok és a karácsonyi manók, kik készülnek a Télapó méltó fogadására. Megismerkedhetünk Rudolffal, akivel együtt kísérhetik a gyerekekhez a Mikulást. Persze az előadás végén a Rudolf dal is megszólal, mellyel közösen ünnepeljük a Karácsonyt.

Szereplők:
Vihar Ella...................................Bende Ildikó

Télapó.......................................Takács László
Rudolf.......................................Somogyi István/ Simon Eszter
Réni karácsonymanó...................Molnár Virginia

Díszlet........................................Ress Szilád
Jelmez.......................................Zsuzsa Varroda
Zenei összeállítás.........................Ress Szilárd
Színpadra alkalmazta...................Laborfalvi Mária

 

Képek az előadásról: